Kaj je produktivnost in zakaj bi jo kdo želel povečati?

produktívnost -i ž (ȋ) kar je določeno s količino izdelkov, stvari, narejenih v časovni enoti, proizvodnostSlovar slovenskega knjižnega jezika

Cilj vsebin na tej spletni strani ni zgolj povečanje učinkovitosti. Moj cilj je preseči pogovor o “produktivnosti” kot metriki, ki ji sledijo delodajalci, da bi čim več iztisnili od svojih zaposlenih.

Ne gre preprosto za to, da bi “v čim krajšem času naredili največ”, ampak da se naučimo izbirati prave stvari oz. tista opravila, ki so najpomembnejša, jim določiti prioriteto in upravljati s svojo energijo, da bomo pri delu karseda učinkoviti in zadovoljni.

Moj namen je podajati koristne in uporabne infmacije, ki ti bodo omogočile, da naloge opraviš pravočasno in kvalitetno, hkrati pa ti pri delu prihranijo nekaj časa. Visokoleteči cilji, ki pa so povsem dosegljivi, če nam uspe identificirati opravila, ki so resnično pomembna (obenem pa zmanjšati rutinske in dolgočasne naloge).

Oblikoval sem tudi brezplačni “šnelkurs” za učinkovito delo z emaili. 6 dni, vsak dan nova preprosta naloga, ki vodi do končnega cilja – vladavino nad prejeto pošto. Dostopen je tule.

Povezave vodijo na stran Book Depository – načeloma je ugodnejši od Amazon-a in ima brezplačno dostavo.


Če te zanimajo tedenski nasveti, torej preprosti in učinkoviti triki za povečanje vsakodnevne produktivnosti – izpolni obrazec na desni in vsak petek prejmeš kratek email!

Kdo?

Moje ime je Anže Štembergar Zupan. Moja fascinacija s produktivnostjo in učinkovitim delom traja že kar nekaj časa, sovpada namreč z izidom knjige Tima Ferrissa The 4-hour Work Week leta 2007.

Takrat se je začelo moje raziskovanje področja produktivnosti, srečanje s knjigo in metodologijo Getting Things Done avtorja Davida Allena, prebiranje različnih knjig in člankov na to temo, poslušanjem podcastov ipd. Hkrati pa sem pridobival izkušnje s svetovanjem na različnih področjih dela v najrazličnejših slovenskih podjetjih. Tudi zato vem, da imamo pri učinkovitosti delovnih procesov pri nas še kar nekaj rezerve 🙂

Kontakt

Kadarkoli mi lahko pišeš na anze@anze.blog. Z veseljem izmenjam kakšno mnenje na temo produktivnosti, vodenja, trženja, tehnologije. Ali pa nogometa.